Άδωνις: Λειτουργεί από σήμερα το ηλεκτρονικό σύστημα διακίνησης φαρμάκων [vid]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη ότι το ηλεκτρονικό σύστημα διακίνησης φαρμάκων θα λειτουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το σύστημα έγινε έτοιμο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, αυτό θα επιτρέψει στο υπουργείο να έχει πλήρη έλεγχο της διαθεσιμότητας όλων των φαρμάκων στα φαρμακεία.

Το σύστημα επιτρέπει στο υπουργείο να παρακολουθεί το απόθεμα φαρμάκων σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να προλάβει τυχόν ελλείψεις στα φαρμακεία. Αναμένεται ότι σε 20 – 25 ημέρες το σύστημα θα προσφέρει πλήρη έλεγχο των ελλείψεων στη φαρμακευτική αγορά.

Όσον αφορά την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, ο Ά. Γεωργιάδης δήλωσε ότι πραγματοποίησε μια έκπληξη επίσκεψη στον Ευαγγελισμό και παρατήρησε θετικές ενδείξεις, με το προσωπικό να είναι αφοσιωμένο και αποτελεσματικό.

Σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού, υπογράμμισε ότι προσλαμβάνουν προσωπικό, αλλά οι θέσεις που προσφέρονται είναι άγονες, με την έλλειψη γιατρών να αποτελεί ένα ευρύτερο πρόβλημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επίσης, αναφέρθηκε στις αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων, υπογραμμίζοντας ότι υπέγραψε τις αποφάσεις του προκατόχου του σχετικά με τους νέους διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομειακών μονάδων. Ωστόσο, η διαδικασία αναλαμβάνει νέα κατεύθυνση, αφού πλέον είναι θέμα του υπουργείου Εσωτερικών.

δειτε ακομα

δειτε ακομα