Άδωνις Γεωργιάδης: Υπερήφανος για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Σε μια παρέμβαση του, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε τη χαρά του για το σχέδιο του νέου ασφαλιστικού νόμου και αναφέρθηκε επίσης στο νέο αριστερό σχηματισμό που μόλις δημιουργήθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρει: «Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, λύνουμε πολλά προβλήματα. Περιλαμβάνει πάνω από εκατό θέματα. Για παράδειγμα, παγώνουμε τα επιτόκια μέχρι το 2025 και παρέχουμε τη δυνατότητα απασχόλησης για τους δικαιούχους σύνταξης αναπηρίας, χωρίς να διακόπτεται η σύνταξή τους».

«Είμαι πολύ υπερήφανος για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο», συνεχίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «το οποίο παρουσιάστηκε στη Βουλή και θα υποβληθεί σε δημόσια διαβούλευση. Σκοπός μας είναι η έγκρισή του πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στις 18 Δεκεμβρίου».

Σχετικά με το νεοσύστατο κόμμα Νέα Αριστερά, ο υπουργός Εργασίας ευχήθηκε επιτυχία, αν και διαφωνεί με το προφίλ του κόμματος, και εξέφρασε το σεβασμό του προς τον κ. Αλέξη Χαρίτση, χαρακτηρίζοντάς τον ως κοσμιότατο πολιτικό και αντίπαλο του.

Αναφερόμενος σε αναρτημένη είδηση σχετικά με την κίνδυνο παρακολούθησης μέσω κινητής τηλεφωνίας, ο Α. Γεωργιάδης διαβεβαιώνει ότι «ένας υπουργός δεν αποκαλύπτει θέματα που σχετίζονται με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Ωστόσο, ποιος πολιτικός δεν σκέφτεται ότι το τηλέφωνό του μπορεί να παρακολουθείται;».

Τέλος, όσον αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο Α. Γεωργιάδης επισημαίνει ότι «κάθε τέτοιο νομοσχέδιο θα δημιουργεί αντιδράσεις. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι στον τομέα των ελεύθερων επαγγελματιών υπάρχει φοροδιαφυγή. Με το φορολογικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση αναζητά λύσεις. Είναι πλέον αδύνατο για έναν ελεύθερο επαγγελματία να μην έχει ως μηνιαίο εισόδημα το βασικό μισθό».

δειτε ακομα

δειτε ακομα