Άδωνις Γεωργιάδης: Προσπαθούμε να εκδώσουμε 30.000 επικουρικές συντάξεις έως το τέλος του έτους

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε την προώθηση μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας για την έκδοση 30.000 εκκρεμούσων επικουρικών συντάξεων. Η πρόταση έχει ως στόχο να αποδοθούν οι μισές από τις επικουρικές συντάξεις έως το τέλος του έτους.

Ο Γεωργιάδης εξήγησε ότι έχει ετοιμαστεί μια σχετική νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Εργασίας, η οποία θα επιτρέψει την αυτόματη έκδοση περισσότερων από τις μισές επικουρικές συντάξεων. Αυτό θα επιτρέψει την άμεση έκδοση 30.000 επικουρικών συντάξεων, με αποτέλεσμα να εξαλειφθεί η αναμονή για τους δικαιούχους μέχρι το τέλος του έτους.

εικόνα

Ο Γεωργιάδης αναγνώρισε επίσης ότι οι περικοπές που έγιναν στις συντάξεις κατά την περίοδο των μνημονίων ήταν η πιο επώδυνη πτυχή για τους συνταξιούχους. Ωστόσο, εξήγησε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αυξάνει τις συντάξεις για δεύτερη συνεχή χρονιά, προσπαθώντας να αντισταθμίσει τις ανισορροπίες που προέκυψαν από προγενέστερες νομοθεσίες. Επίσης, τόνισε ότι οι κρατήσεις που γίνονται στις συντάξεις καλύπτουν το ήμισυ του ποσού, ενώ το υπόλοιπο καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο υπουργός Εργασίας επίσης υπενθύμισε τις κακοδιαχειρίσεις που έγιναν στα ασφαλιστικά ταμεία από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο προκάλεσε τη χρεοκοπία του ΝΑΤ. Το πλουσιότερο ταμείο της Ευρώπης στα μέσα της δεκαετίας του ’80 έχει πλέον εναπομείναν και αυτό οφείλεται στις πρακτικές του ΠΑΣΟΚ. Οι περίπου συντάξεις που δόθηκαν μέσω του ΝΑΤ δημιούργησαν τεράστια ελλείμματα και υπέρτερα δάνεια.

δειτε ακομα