Άδωνις Γεωργιάδης: Πηγαίνει τον Πολάκη στη δικαιοσύνη για ένα αμαρτωλό ΚΕΚ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποφάσισε να οδηγήσει την υπόθεση του Παύλου Πολάκη στα δικαστήρια λόγω της λειτουργίας ενός εξαιρετικά επιζήμιου ΚΕΚ κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο Υπουργός Υγείας χρησιμοποίησε την πλατφόρμα Χ για να ανακοινώσει ότι παρέδωσε επισήμως τα συμπεράσματα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στην Εισαγγελία Εφετών και στην Οικονομική Εισαγγελία. Τα συμπεράσματα αφορούν την καταγγελία για αποκρουστική εξαγορά από την ΑΕΜΥ ΑΕ το 2017 κατά τη διάρκεια της θητείας του Παύλου Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας για το ΚΕΚ/ΚΨΥ, ένα ΚΕΚ με σοβαρές ζημιές και ανύπαρκτη υλοποίηση προγραμμάτων, το οποίο κόστισε συνολικά 1.485.000€ στους Έλληνες φορολογούμενους!

«Ο προστατευτικός ρόλος του κράτους είναι υπόχρεωση για όλους μας», τονίζει με έμφαση ο Υπουργός Υγείας.

Το θέμα που θίγει ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι πραγματικό και αναμφίβολα ακατάπαυστο. Ειδικότερα, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας εκπόνησε λεπτομερές υπόμνημα ελέγχου σχετικά με την αμφιλεγόμενη απόκτηση από την ΑΕΜΥ ΑΕ το 2017 κατά τη θητεία του Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας για το ΚΕΚ/ΚΨΥ.

Το 2017, το Υπουργείο Υγείας κατά την περίοδο του Πολάκη αποφάσισε τη μεταβίβαση του συνόλου του εταιρικού ποσοστού του ΚΕΚ στην ΑΕΜΥ ΑΕ, αν και η καθαρή του θέση ήταν αρνητική με έλλειμμα που άγγιζε τα -897.311,35€. Αποφασίστηκε να χορηγηθεί έκτακτη χρηματοδότηση στην ΑΕΜΥ ύψους 1,1 εκ. ευρώ. Όπως αποδεικνύει το υπόμνημα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η απόφαση αυτή δεν βασίστηκε σε κάποια σοβαρή μελέτη ορθότητας, βιωσιμότητας ή σχέδιο.

Και το πιο ενδιαφέρον; Ακολούθησαν δύο ακόμη αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου του ΚΕΚ, με την τελευταία να πραγματοποιείται ως συνολική διαδικασία την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, μόλις 2 ημέρες πριν τις Εθνικές Εκλογές του 2019 και την τελευταία ημέρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή την Παρασκευή πριν τις εκλογές του 2019, εντός της ίδιας μέρας, ελήφθη απόφαση Έκτακτης Γενικής Συνέλευση του ΚΕΚ, άμεση απόφαση του Δ.Σ. της ΑΕΜΥ ΑΕ και επίσης άμεση απόφαση έκτακτης επιχορήγησης από το Υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί η τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με 185.000€ που απελευθερώθηκε την ίδια ημέρα!

Η λογική ερώτηση που προκύπτει είναι για ποιον λόγο ο Παύλος Πολάκης έσπευσε τόσο πολύ;

δειτε ακομα

δειτε ακομα