Άδωνις Γεωργιάδης: Οι 1.000 διοικητές νοσοκομείων δεν είναι άχρηστοι

Σήμερα το πρωί, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον εν εξελίξει διαγωνισμό για τις νέες διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων και εξέφρασε τη γνώμη του. Τόνισε ότι η διοικητική ικανότητα δεν αξιολογείται από το τεστ δεξιοτήτων που διενεργήθηκε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, τα αποτελέσματα του διαγωνισμού δεν είναι γνωστά ούτε σε αυτόν ούτε στον ΑΣΕΠ, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει απόλυτη βάση για να θεωρηθεί κάποιος ακατάλληλος διοικητής.

Τα δοκιμαστικά τεστ αξιολόγησης αφορούν τη διαχείριση εργασιακών σεναρίων και τη δημιουργική σκέψη, δίχως να απαιτούν ελληνική πατέντα, όπως εξήγησε ο Γεωργιάδης.

Το τεστ δημιουργεί μια κατάταξη των υποψηφίων, αλλά δεν πρέπει να θεωρείται απόλυτο, όπως υπογράμμισε ο υπουργός. Υπάρχουν άτομα με εξαίρετες ικανότητες που δεν πέρασαν καλά στο τεστ, δεδομένου ότι αυτό απλώς μελετά τις δεξιότητες.

Με το νέο σύστημα επιλογής διοικητών, που προβλέπει μια διαφανή διαδικασία, αλλάζει ο τρόπος διορισμού των επικεφαλής των δημόσιων οργανισμών, ενισχύοντας τη συνεργασία και την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής.

Συνολικά, ο διαγωνισμός περιγράφεται ως μια διαδικασία απόλυτης διαφάνειας, ωστόσο πρέπει να διαπιστωθεί αν θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα, όπως επεσήμανε ο υπουργός.

δειτε ακομα

δειτε ακομα