Άδωνις Γεωργιάδης: Κριτική προς το ΚΚΕ για την Υγεία

Από τη Βουλή υπογραμμίζεται πως το ΚΚΕ υπερασπίζει κυρίως τα οικονομικά συμφέροντα των ιδιοκτητών ιδιωτικών κλινικών, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε αντίστοιχη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Εμμανουήλ Συντυχάκη για την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και του ΕΚΑΒ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ο Υπουργός Υγείας εξήγησε πως τα κενά στο προσωπικό οφείλονται στο ότι οι διαθέσιμες θέσεις παραμένουν ανεργοί. Η προτεινόμενη λύση είναι μέσω των απογευματινών χειρουργείων, που θα βελτιώσουν τις απολαβές των γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας.

«Το ΚΚΕ προτείνει να διπλασιαστούν οι μισθοί των ιατρών και να χρηματοδοτηθούν από την πώληση των F-35. Ωστόσο, για την αγορά των F-35 δεν χρειάζεται κανένα έξοδο. Πώς λοιπόν θα πραγματοποιηθεί η αύξηση των μισθών αν δεν υπάρχουν επιπλέον κονδύλια;» επεσήμανε ο Γεωργιάδης.

«Το ίδιο ισχύει και για τους εφοπλιστές. Όπως οι εφοπλιστές μπορούν να αλλάξουν σημαία οποιαδήποτε στιγμή, έτσι και το ΚΚΕ προτείνει να απαλλαγούν από αυξήσεις οι ιατροί. Επιπλέον, το ΚΚΕ αντιτίθεται στα απογευματινά χειρουργεία, παρά το γεγονός πως αυτά είναι οικονομικά πιο επωφελή για τον δημόσιο τομέα συγκριτικά με τις ιδιωτικές κλινικές. Δηλαδή, το ΚΚΕ προτείνει να ενισχυθούν τα κέρδη των ιδιοκτητών ιδιωτικών κλινικών», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

δειτε ακομα

δειτε ακομα