Άδωνις Γεωργιάδης: Ενημερώνουμε τα κριτήρια για τις αδηφάγες περιοχές [vid+pics]

«Βελτιώνουμε τις αδηφάγες περιοχές για τους γιατρούς του ΕΣΥ, ενημερώνοντας τα κριτήρια που προσδιόριζουν αυτές τις περιοχές», δηλώνει, σε σημερινή δήλωσή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας τονίζει ότι «θα αυξήσουμε την επιδότηση για τις αδηφάγες περιοχές από 100 ευρώ σε 400 ευρώ. Επιπλέον, θα επεκτείνουμε τις περιοχές που θεωρούνται ως αδηφάγες. Στόχος μας είναι να χαρακτηρίζεται ως αδηφάγη οποιαδήποτε περιοχή υπάρχει σημαντική έλλειψη ιατρών. Με αυτόν τον τρόπο, ανανεώνουμε τα κριτήρια για την καθορισμό των αδηφάγων περιοχών».

ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==

Αναφερόμενος στο θέμα των απογευματινών επεμβάσεων, ο Υπουργός Υγείας επισημαίνει: «Είμαι περήφανος διότι πάνω από 2.000 συμπολίτες μου υποβλήθηκαν σε απογευματινές επεμβάσεις. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη λειτουργία τους. Και πιστεύω ότι το φθινόπωρο θα έχουμε θετική ανταπόκριση από τους Ευρωπαίους σχετικά με τις δωρεάν απογευματινές επεμβάσεις».

Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρεται και στη δυνατότητα ιδιωτικής εργασίας για τους γιατρούς του ΕΣΥ. «Είχα ανακοινώσει ότι θα περίμενα την επίσκεψη του Πρωθυπουργού. Λάβαμε την έγκριση του Πρωθυπουργού. Άρα τώρα, οι γιατροί του ΕΣΥ θα μπορούν, μετά το πέρας της εργασίας τους στο ΕΣΥ, να ασχολούνται με ιδιωτική εργασία. Η απόφαση εκδίδεται για να γίνει πιο ελκυστική η θέση του γιατρού του ΕΣΥ, καθώς προκηρύσσουμε θέσεις ιατρών που μένουν αναίμακτες».

ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==

Για παράδειγμα, στην Κω, δημοσιεύσαμε τέσσερις θέσεις για παθολόγους, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Υποστηρίζω την ανθρώπινη επικοινωνία. Έτσι, θα καλέσω τους Ιατρικούς Συλλόγους στο γραφείο μου και θα τους εξηγήσω ότι δεν μπορώ να δω πολλούς ιδιώτες γιατρούς αλλά κανέναν στο δημόσιο νοσοκομείο. Το δημόσιο μπορεί να κάνει ό,τι μπορεί, αλλά η ανθρώπινη επικοινωνία είναι πρωταρχική. Ο γιατρός είναι υγείας παράγοντας. Δεν είναι εμπορος. Είναι υψηλή εκτίμηση να είσαι γιατρός. Επομένως, όλοι οι ιατροί πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι ο κρίκος σε μια αλυσίδα και ότι πρέπει να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της έλλειψης γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία», τελειώνει ο Υπουργός Υγείας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα