Άδωνις Γεωργιάδης: Διατηρούμε το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για τα Φάρμακα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα επισημάνει την σημασία της διατήρησης του υφιστάμενου ευρωπαϊκού πλαισίου όσον αφορά τα φάρμακα για 8 και 11 ετών στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών της ΕΕ.

Κατά την άφιξή του στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υγείας στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός Υγείας είπε: “Σήμερα εδώ στο Λουξεμβούργο διεξάγεται μια από τις πιο σημαντικές συνεδριάσεις του Συμβουλίου των Υπουργών Υγείας της ΕΕ. Συζητάμε πώς θα εξασφαλίσουμε την πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα. Είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίσουμε αυτήν την πρόσβαση, είναι υψηλή πολιτική προτεραιότητα για την ελληνική Κυβέρνηση. Θα συζητήσουμε την πρόταση του Συμβουλίου που υποστηρίζουμε, τον εμβολιασμό, τον καρκίνο και την ηπατίτιδα Β. Θα μιλήσουμε για το πώς η φαρμακευτική νομοθεσία της ΕΕ θα προωθήσει την καινοτομία και την πρόσβαση σε φάρμακα. Πιστεύω ότι η συνεδρίαση θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα.”

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη θέση της Ελλάδας για το πακέτο φαρμάκων, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: “Θέλουμε να διατηρήσουμε το υφιστάμενο πλαίσιο των 8 και 11 ετών χωρίς αλλαγές. Θα εξηγήσουμε τους λόγους στο Συμβούλιο.”

δειτε ακομα

δειτε ακομα