Άδωνις: Ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου με νέες κενές θέσεις εργασίας [βίντεο]

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναδεικνύει την σημασία της ενίσχυσης του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου μέσω νέων διαθέσιμων θέσεων εργασίας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.

Αναφερόμενος σε ερώτηση για την ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει πως «στο πλαίσιο των 700 θέσεων γιατρών που έχουν εγκριθεί στο εθνικό σύστημα υγείας και στα δημόσια νοσοκομεία, υπάρχει ειδική θέση για ιατρό ογκολόγο στο Νοσοκομείο Βόλου». Ο κενός αυτός ρόλος καλύπτεται μέσω της πρόσφατης προκήρυξης που εγκρίθηκε.

Προσθέτει όμως ότι η έγκριση μιας θέσης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτή θα πληρωθεί, με πολλές προκηρύξεις να μένουν χωρίς ανταπόκριση.

Σε σχέση με την ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η χημειοθεραπεία λειτουργεί με επιτυχία και χωρίς καθυστερήσεις, ενώ έχει εγκριθεί η πρόσληψη ιδιώτη ογκολόγου. Αν και υπάρχει πρόθεση για την ίδρυση ογκολογικού τμήματος, αυτό αναμένει την ολοκλήρωση του ογκολογικού χάρτη για να προχωρήσει στην υλοποίησή του, όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

δειτε ακομα

δειτε ακομα