Αττικό Πάρκο: Τι θα συμβεί με το ανάπηρο λευκό τιγράκι που ανακαλύφθηκε στα απορρίμματα;

Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτιλύχθηκε έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όταν υπάλληλοι καθαριότητας κάλεσαν τους υπεύθυνους γιατί κάτω από έναν κάδο βρισκόταν ένα λευκό τιγράκι. Είναι θηλυκό, 4 μηνών, είναι παράλυτο από τη μέση και κάτω, και προς το παρόν κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει, με την ευθανασία να μην αποκλείεται όπως παραδέχθηκε και ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέ.

«Δεν είναι σε καλή κατάσταση, από τη μέση και κάτω έχει αδυναμία πλήρη, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πόδια του. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει, κάναμε ακτινογραφία, δείχνουν μια κακή κατάσταση» ανέφερε μεταξύ άλλων στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, μπροστά από το σημείο όπου βρέθηκε το ζώο.

Ένα από τα ερωτήματα που έχουν προκύψει είναι πώς έφτασε στην Ελλάδα; «Αεροπορικώς αποκλείεται να ήρθε. Είτε ήρθε με αυτοκίνητο στη χώρα μας μέσω Ιταλίας, αλλά να έρθει σε σύνορα που υπάρχει έλεγχος, το θεωρώ πολύ απίθανο. Μπορεί να έχει έρθει με καράβι».

Το γεγονός ότι είναι παράλυτο, φέρνει και την απορία εάν έτσι γεννήθηκε ή ήταν υπέστη κάτι από την συμπεριφορά αυτού που το είχε παράνομα. «Δεν νομίζω ότι γεννήθηκε έτσι. Η εκτίμηση η δική μας, των κτηνιάτρων εδώ -έχουμε δυο κτηνιάτρους που το έχουν εξετάσει και έκανε και ακτινογραφίες- στο αριστερό πόδι έχει κάποιον ήλο, δηλαδή έχει περαστεί ήδη από κάποιο ιατρείο, όμως η εγχείρηση αυτή στο πόδι είναι πολύ κακή. Δεν γεννήθηκε έτσι» τόνισε ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου.

Τι θα γίνει όμως στο εξής με το λευκό τιγράκι και ποια θα είναι η τύχη του; «Εμείς το έχουμε δηλώσει στις αρχές, στην Περιφέρεια, στο δασαρχείο, η απόφαση είναι δική τους. Δεν είναι δικό μας ζώο» είπε ο κ. Λεσουέ, ενώ όταν ο Γιώργος Παπαδάκης είπε «ε, αυτό τώρα είτε για ευθανασία θα πάει, δυστυχώς που το λέω, πού θα πάει αυτό; Αν δεν το κρατήσετε κι εσείς, τι θα γίνει;», απάντησε:

«Αυτό που λέτε, έτσι είναι. Θα κάνουμε μια προσπάθεια ακόμα να κάνουμε ένα MRI scan, να έχουμε μια πλήρη εικόνα, διότι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βελτιωθεί θα το κάνουμε».

δειτε ακομα

δειτε ακομα