Δράσεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αρταίων

Σύμφωνα με τα καθημερινά αστυνομικά ρεπορτάζ, δυστυχώς παρατηρείται αύξηση των ατυχημάτων κυκλοφοριακής κατα τον ένα έτος. Ωστόσο, για να αντιστραφεί αυτή η αληθινή κατάσταση, απαιτείται να μάθουν οι μικροί μαθητές την σωστή οδική συμπεριφορά και αυτό είναι το στόχο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Δήμο Αρταίων. Οι επισκέψεις των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, καθώς και από άλλους Δήμους, κάνουν τη διαφορά.

Σε συνεργασία με την Τροχαία Άρτας, μαθητές από σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούν καθημερινές εκπαιδευτικές επισκέψεις. Οι υπεύθυνοι του Δήμου και οι αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας Άρτας συζητούν με τα παιδιά για τη σήμανση και τον κώδικα της οδικής κυκλοφορίας, ξεναγούν τα παιδιά στους χώρους του πάρκου ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής, και στη συνέχεια τους δίνουν τη δυνατότητα να τα εφαρμόσουν στην πράξη οδηγώντας τα ηλεκτρικά πατίνια που διαθέτει ο Δήμος. 

Στη δήλωσή του, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σφήκας επισήμανε: «Είναι στόχος μας το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην προώθηση της οδικής συνείδησης και να παράσχει στα παιδιά τα κατάλληλα εφόδια για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον. Ευχαριστούμε θερμά την Τροχαία Άρτας για τη συμβολή της, καθώς και τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που επισκέπτονται το πάρκο από την Άρτα και από άλλους Δήμους».

δειτε ακομα