Δήμος Ιωαννιτών: Σεμινάρια για την ψηφιακή εκπαίδευση των ηλικιωμένων πολιτών

Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο ΟΚΠΑΠΑ ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πρώτη φάση του προγράμματος «ψηφιακές γωνιές» που έχει ως στόχο την ψηφιακή εκπαίδευση και την ενδυνάμωση ηλικιωμένων ατόμων του Δήμου. Συγκεκριμένα, τα μέλη των ΚΑΠΗ και του ΚΗΦΗ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες τεχνολογίες, ψηφιακές υπηρεσίες και εφαρμογές διαδικτύου.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος θα απευθύνεται σε όλα τα άτομα άνω των 60 ετών που δεν είναι μέλη των ΚΑΠΗ ή έχουν εγγραφεί πρόσφατα. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται δωρεάν στις «ψηφιακές γωνιές» που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί και όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 26510 54266 καθημερινά, από τις 10:00 έως τις 12:00.

Η πρωτοβουλία αυτή συνδέεται με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για τον ψηφιακό του μετασχηματισμό και θα είναι ένα σημαντικό πιλοτικό έργο με κοινωνικό χαρακτήρα, παρέχοντας υπηρεσίες ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού για την υποστήριξη των ηλικιωμένων πολιτών στην πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες.

δειτε ακομα