Στο Αννόβερο, Αρχιεπίσκοπος και Περιφερειάρχης Κρήτης

Στο Αννόβερο της Γερμανίας, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρευρίσκονται στις επίσημες εκδηλώσεις της Ελληνικής Ορθόδοξης Ενορίας των Τριών Ιεραρχών Αννόβερου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 30 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην Ομογένεια.

Κατά τη διάρκεια των επαφών τους με τις τοπικές αρχές, ο Αρχιεπίσκοπος και ο Περιφερειάρχης Κρήτης συναντήθηκαν στο Δημαρχείο της πρωτεύουσας του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Κάτω Σαξωνίας, με τον Αρχιδήμαρχο Αννόβερου Belit Onay.

Επισκέφθηκαν επίσης την Περιφέρεια Αννόβερου και ξεναγήθηκαν στους χώρους της από τον Περιφερειάρχη Steffen Krach, υπέγραψαν το βιβλίο επισκεπτών, ενώ πραγματοποιήθηκε δεξίωση με τη συμμετοχή γερμανών αξιωματούχων, ελλήνων διπλωματών, εκκλησιαστικών παραγόντων και εκπροσώπων των εθνικοτοπικών συλλόγων και ομογενειακών φορέων της παροικίας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί επίσης η έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, «1821. Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση», η οποία ξεκινά το ταξίδι της στην Ευρώπη από τη μεγάλη γερμανική πόλη, σε συνδιοργάνωση της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης με την Περιφέρεια Κρήτης.

δειτε ακομα

δειτε ακομα