Αγοραστός: «Αλλάξαμε τις συνθήκες οδικής ασφάλειας στο Πήλιο»

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ξεκινά ένα νέο έργο για την αύξηση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή του Κισσού, στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Σήμερα, ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη υπέγραψαν τη σύμβαση για την κατασκευή αυτού του έργου, του οποίου ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.700.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης Αγοραστός δήλωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλάζει το Πήλιο και ενισχύει το επίπεδο της οδικής ασφάλειας σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των συνθηκών κυκλοφορίας στην περιοχή. Ανέφερε επίσης ότι οι δημόσιες επενδύσεις βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας και θέσεις εργασίας.

Οι εργασίες αναμένεται να περιλαμβάνουν την αποκατάσταση κατιζήσεων και άλλων βλαβών του επαρχιακού οδικού δικτύου που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς και την κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης, φρεατίων και πασσαλοσυστοιχιών για σταθεροποίηση των κατολισθήσεων.

δειτε ακομα