Υπ. Ανάπτυξης: Προγράμματα κατά της τιμοληψίας

Οι μικροί και μεγάλοι λιανοπωλητές που εκμεταλλεύτηκαν τις πλημμύρες ανεβάζοντας αδικαιολόγητα τις τιμές στην Θεσσαλία θα αντιμετωπιστούν με μέτρα από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Τα πρόστιμα θα επεκταθούν επίσης σε εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις για παραβίαση του πλαφόν στο κέρδος. Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, επεσήμανε ότι οι παραβάτες θα αντιμετωπιστούν αυστηρά.

Αντιμετώπιση της τιμοληψίας

Η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς θα χρησιμοποιήσει τα ηλεκτρονικά εργαλεία της για να εντοπίσει τους παρανόμους που υπερκρίνονται στις τιμές. Επίσης, η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξετάζει τις παραβιάσεις στο περιθώριο κέρδους. Έχουν ήδη ελεγχθεί περισσότεροι από 5.000 κωδικοί και σύντομα θα ανακοινωθούν τα ευρήματα και θα επιβληθούν πρόστιμα.

Παράταση του πλαφόν

Η αυξανόμενη τιμοληψία και ο πληθωρισμός της απληστίας ίσως απαιτήσουν την παράταση του πλαφόν στο κέρδος και το επόμενο έτος. Ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο παράτασης του πλαφόν για τα προϊόντα που απαιτούνται για τη διαβίωση κάθε νοικοκυριού, υπό την προϋπόθεση ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει να επιδεινώνεται.

Εκπτώσεις από τις αλυσίδες

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλία προσφέρουν εκπτώσεις τουλάχιστον 20% στους πληγέντες. Μερικές αλυσίδες ανέβαλαν τη λήξη των εκπτώσεων για μία εβδομάδα. Παράλληλα, άλλες αλυσίδες προσφέρουν εκπτώσεις σε οικιακά είδη και είδη σχολείου.

δειτε ακομα