Τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια βουλιάζουν – Η μετοχή της Deutsche Bank έχει απότομη βουτιά.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντιμετωπίζουν σοβαρές πιέσεις και οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο «κόκκινο», αυξάνοντας τις ανησυχίες για τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 2% και οι τράπεζες καταγράφουν πτώση έως και 5%. Η Deutsche Bank βρίσκεται σε πτώση άνω του 12% και τα CDS της καταγράφουν άνοδο κατά τουλάχιστον 50 μονάδες βάσης. Τα ομόλογα χαμηλής εξασφάλισης (AT1) υφίστανται εκτεταμένο sell off. Οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές της Ευρώπης υποχωρούν και οι Commerzbank, Credit Suisse, Societe Generale και UBS χάνουν από 5% έως και άνω του 8%.

Η Deutsche Bank έχει χάσει τουλάχιστον το 20% της αξίας της από τις αρχές Μαρτίου και βρίσκεται σε πτώση άνω του 12%. Τα CDS της καταγράφουν άνοδο κατά τουλάχιστον 50 μονάδες βάσης και τα ομόλογα χαμηλής εξασφάλισης (AT1) υφίστανται εκτεταμένο sell off. Οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές της Ευρώπης υποχωρούν και οι Commerzbank, Credit Suisse, Societe Generale και UBS χάνουν από 5% έως και άνω του 8%.

Οι πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αυξάνονται και οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο «κόκκινο», ανησυχώντας για τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 2% και οι τράπεζες καταγράφουν πτώση έως και 5%. Η Deutsche Bank βρίσκεται σε πτώση άνω του 12% και τα CDS της καταγράφουν άνοδο κατά τουλάχιστον 50 μονάδες βάσης. Τα ομόλογα χαμηλής εξασφάλισης (AT1) υφίστανται εκτεταμένο sell off. Οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές της Ευρώπης υποχωρούν και οι Commerzbank, Credit Suisse, Societe Generale και UBS χάνουν από 5% έως και άνω του 8%.

Οι πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αυξάνονται και οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο «κόκκινο», ανησυχώντας για τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών. Ο παγκόσμιος τραπεζικός τομέας κλυδωνίζεται μετά την κατάρρευση δύο αμερικανικών περιφερειακών τραπεζών και αυξάνονται οι φόβοι για μετάδοση και σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η Deutsche Bank βρίσκεται σε πτώση άνω τουΟι επενδυτές στις διεθνείς αγορές αντιμετωπίζουν πιέσεις, ενώ οι κεφαλαιοποιημένες εταιρείες έχουν πιο εύκολη πρόσβαση στα κεφάλαια. Η αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων ωθεί τους επενδυτές προς τα κρατικά ομόλογα. Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI World κατέγραψε πτώση, αλλά οι πανευρωπαϊκοί δείκτες STOXX 600 έδειξαν σημάδια ανάκαμψης. Στην αγορά κρατικών ομολόγων, οι αποδόσεις των αμερικανικών και γερμανικών ομολόγων σημείωσαν πτώση.

δειτε ακομα