Η UBS συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse έναντι 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και ολοκλήρωσε τη συμφωνία.

Η UBS Group AG συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse με περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times. Οι Ελβετικές αρχές είναι έτοιμες να αλλάξουν τους νόμους της χώρας για να παρακάμψουν την ψήφο των μετόχων επί της συναλλαγής. Το deal θα πραγματοποιηθεί με ανταλλαγή μετοχών και θα κοστολογείται σε κλάσμα της τιμής κλεισίματος της Credit Suisse την Παρασκευή. Η UBS θα πληρώσει περισσότερα από 0,50 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή. Κάποιοι μέτοχοι επέκριναν τα σχέδια ακύρωσης των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης με την αποτροπή σχετικής ψήφου από τους μετόχους της UBS.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Credit Suisse απέρριψε την προσφορά της UBS, θεωρώντας την πολύ χαμηλή και βλαπτική για τους μετόχους και τους υπαλλήλους που έχουν μετοχές. Οι ελβετικές αρχές εξέτασαν την πλήρη ή μερική εθνικοποίηση (κρατικοποίηση) της Credit Suisse ως τη μόνη άλλη βιώσιμη επιλογή εκτός της εξαγοράς της από την UBS.

Το deal έρχεται μετά από περίοδο αβεβαιότητας για την Credit Suisse, καθώς η τράπεζα αντιμετώπιζε δυσκολίες στον τομέα των επενδύσεων και της διαχείρισης κεφαλαίων. Οι ελβετικές αρχές είναι έτοιμες να αλλάξουν τους νόμους της χώρας για να επιτρέψουν την εξαγορά, ενώ η UBS συμφώνησε να μετριάσει μια ρήτρα που θα ακύρωνε τη συμφωνία εάν τα CDS εκτιναχθούν. Η ρήτρα ισχύει για την περίοδο μεταξύ της υπογραφής και του κλεισίματος της συμφωνίας.Το κείμενο αναφέρει τη φράση “Ό σύστημα”. Δεν παρέχει περαιτέρω πληροφορίες για το περιεχόμενο της φράσης ή το πλαίσιο στο οποίο χρησιμοποιείται.

δειτε ακομα