Τουρισμός για όλους: Πότε λήγει το voucher και τι ισχύει στην πραγματικότητα;

ησιμοποίηση των vouchers του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» είναι διαθέσιμη για όλους τους δικαιούχους, που ανέρχονται πλέον σε 400.000. Η κλήρωση για την προσθήκη των τελευταίων δικαιούχων διενεργήθηκε ηλεκτρονικά, επί των αιτήσεων που δεν κληρώθηκαν στις προηγούμενες κληρώσεις, αφαιρουμένων αιτήσεων δυνητικών δικαιούχων. Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα vouchers για τη διαμονή τους σε τουριστικούς προορισμούς και να εξαργυρώσουν τις ψηφιακές κάρτες του προγράμματος μέχρι την 30η Ιουνίου του 2023.

Οι ψηφιακές κάρτες μπορούν να εξαργυρωθούν στα καταλύματα μέχρι το τέλος Ιουνίου και τα χρήματα μπαίνουν άμεσα στις κάρτες. Οι κληρωθέντες θα λάβουν ενημέρωση μέσω μηνύματος sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ενεργοποίηση και την πίστωση της αναλογούσας ενίσχυσης στις άυλες ψηφιακές κάρτες. Εξαιρούνται όσοι έχουν ήδη πάρει voucher από προηγούμενες κληρώσεις.

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα και να χρησιμοποιήσουν την κάρτα για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν. Οι οριστικοί πίνακες των vouchers βγήκαν στην εφαρμογή των vouchers στην ενότητα «Τουρισμός για όλους».Η άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών ή μέσω συσκευής που υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών, όπως ιστοσελίδα ή ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η χρέωση μπορεί να γίνει μέσω εφαρμογής σε ηλεκτρονική συσκευή που υποστηρίζει τη λειτουργία ανέπαφων συναλλαγών μέσω τεχνολογίας NFC. Απαιτείται η υποστήριξη της τεχνολογίας από τη συσκευή του χρήστη για να γίνει η χρέωση.

Η ψηφιακή κάρτα μπορεί να εξαργυρωθεί σε ξενοδοχεία ή καταλύματα στην Ελλάδα μέχρι τις 30/06/2023. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εταιρείες με έδρα το εξωτερικό, σε ταξιδιωτικά γραφεία, καταστήματα εστίασης, ακτοπλοϊκά/αεροπορικά εισιτήρια ή εισιτήρια λεωφορείων κ.λπ. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των διανυκτερεύσεων ή στην περίοδο χρήσης, αλλά το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 150 ευρώ (ή τα 200 ευρώ για ΑμεΑ).

Για να δείτε την ψηφιακή κάρτα σας στην πλατφόρμα της Viva Wallet, πρέπει να δημιουργήσετε λογαριασμό και να καταχωρήσετε κωδικό πρόσβασης. Η ενημέρωση για τη διαθεσιμότητα της κάρτας θα σταλεί μέσω email και SMS μετά την κλήρωση.Για να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”, θα πρέπει να καταχωρίσετε τον κωδικό που λάβατε μέσω SMS στο κινητό σας τηλέφωνο και να πατήσετε το κουμπί “Επιβεβαίωση”. Αν έχετε λογαριασμό Viva Wallet, μπορείτε να επιλέξετε το σύνδεσμο “Δες το Τουρισμός για όλους Pass σου” στο email που λάβατε και να κάνετε είσοδο με το κινητό σας τηλέφωνο και τον κωδικό σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε την ένδειξη “Tourismos For All Pass”.

Το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” είναι η αναβαθμισμένη ψηφιακή εκδοχή του προγράμματος των προηγούμενων ετών. Προβλέπει αυξημένη επιδότηση 150 ευρώ ανά δικαιούχο, ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200 ευρώ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%, ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του e-voucher σε κάθε πάροχο διαμονής και σε κάθε προορισμό της χώρας, άμεση αποζημίωση των παρόχων και εξαργύρωση του e-voucher εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Ιούνιο του 2023. Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζεται και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

δειτε ακομα