Τουρισμός: Διακοπές στην Ελλάδα «ψηφίζουν» τουρίστες από όλο τον κόσμο

Ο ελληνικός τουρισμός ξεκίνησε δυναμικά τη θερινή περίοδο με τουρίστες από κάθε γωνιά του κόσμου να επισκέπτονται την Αθήνα και να εμπνέουν μεγάλες ουρές καθώς αναμένουν να ανέβουν στην Ακρόπολη. Οι τουρίστες εξέφρασαν την ευχαρίστηση τους για τον τέλειο καιρό, την εξαιρετική φιλοξενία και την εξαιρετική γαστρονομία.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το πρώτο τρίμηνο του 2023 σημειώθηκε αύξηση των εσόδων από τους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 31,8% στα 318,7 εκατομμύρια ευρώ. Τα έσοδα από τους επισκέπτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχονται σε 409,6 εκατομμύρια ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 102,2%.

Εκτός από τις παραλίες και τα μουσεία, οι τουρίστες επισκέπτονται τα μαγαζιά, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας και στα παραθεριστικά κέντρα, για να ξοδέψουν καλύτερα τον χρόνο τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου, οι τουρίστες συνήθως αγοράζουν σουβενίρ (24,3%), τοπικά προϊόντα (19,2%), ρούχα, παπούτσια και δέρμα (17,4%), κοσμήματα και ρολόγια (7,4%).

Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου, οι ξένοι επισκέπτες στη χώρα μας καταναλώνουν μέσα ημερησίως 61 ευρώ για τη διαμονή τους, 49 ευρώ για τη μετακίνησή τους με ταξί ή άλλα μέσα, 35 ευρώ για γευστικές επιλογές, 18 ευρώ για διάφορες αγορές και 12 ευρώ για αγορές τροφίμων.

δειτε ακομα