Πιθανές ημερομηνίες πληρωμής συντάξεων για τον Απρίλιο του 2023. Πιθανές ημερομηνίες αποδόσεων συντάξεων για τον Απρίλιο του 2023.

Ο Νόμος 4611/2019, που ψηφίστηκε το Μάιο του 2019, έχει φέρει αλλαγές στις ημερομηνίες καταβολής μηνιαίων κύριων συντάξεων από το ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με τον Νόμο, η ημερομηνία καταβολής των μηνιαίων κύριων συντάξεων από το ΕΦΚΑ είναι: α) η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα για τους μισθωτούς, και β) η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα για τους μη μισθωτούς.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, οι ημερομηνίες αυτές μπορεί να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Για να μειωθεί ο συνωστισμός, να προστατευθούν οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ και να εξυπηρετηθούν καλύτερα, καθώς και να διανεμηθούν έγκαιρα οι συντάξεις του πρώην ΟΓΑ μέσω ΕΛΤΑ, οι κύριες και επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Όσον αφορά τα υπόλοιπα Ταμεία, οι συντάξεις του Απριλίου 2023 θα καταβληθούν ως εξής:

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο, δηλαδή ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό ΑΜΚΑ, στις 29 και 30 Μαρτίου.

Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις όπως στο Δημόσιο, δηλαδή ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό ΑΜΚΑ, στις 29 και 30 Μαρτίου.

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023.

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023.

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023.

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023.

Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023.

Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 28 Μαρτίου

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

δειτε ακομα