Προειδοποίηση για σημαντική μείωση των αγορών από τον Λούις ντε Γκίντος

Ο Λούις ντε Γκίντος, αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, έστειλε ένα σαφές μήνυμα προειδοποίησης στους υπεύθυνους πολιτικής και τους επενδυτές, καθώς παρουσίασε σήμερα την Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της ΕΚΤ στο CNBC. Ο ντε Γκίντος προειδοποιεί ότι οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία παραμένουν εύθραυστες, και αναφέρει τον κίνδυνο να βιώσουμε περαιτέρω σοκ. Αναφέρει επίσης την αναταραχή στον τραπεζικό τομέα με την κατάρρευση των αμερικανικών περιφερειακών τραπεζών και την αναγκαστική εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS, καθώς και τις γεωπολιτικές προκλήσεις.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Λούις ντε Γκίντος προειδοποιεί ότι θα μπορούσαμε να βιώσουμε ένα σημαντικό sell-off στις αγορές, καθώς οι αποτιμήσεις των μετοχών έχουν φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα από το διαχρονικό μέσο όρο, και η διόρθωση θα ήταν επώδυνη.

Συνεχίζεται η διόρθωση στην αγορά ακινήτων

Οι αγορές κατοικιών έχουν παγώσει την αύξηση των τιμών, μειώνοντας έτσι τις υπεραξίες του κλάδου. Η συνεχιζόμενη διόρθωση στις αγορές εμπορικών ακινήτων μπορεί επίσης να δοκιμάσει την ανθεκτικότητα των επενδυτικών κεφαλαίων με συμφέροντα στον τομέα.

δειτε ακομα