Η Credit Suisse στο επίκεντρο: Ανησυχίες για τραπεζικό κραχ στην ΕΕ – Κρίσιμη επιλογή της ΕΚΤ σχετικά με τα επιτόκια.

Οι Credit Suisse, Societe Generale, Monte dei Paschi και UniCredit αντιμετωπίζουν σήμερα σημαντικές απώλειες στις μετοχές τους. Συγκεκριμένα, οι μετοχές της Credit Suisse υποχώρησαν ακόμα και στο 24%, φτάνοντας σε νέο χαμηλό ρεκόρ, καθώς ο μεγαλύτερος επενδυτής της δήλωσε ότι δεν μπορούσε να παράσχει περισσότερη οικονομική βοήθεια. Τα 5ετή CDS επίσης αυξήθηκαν κατά 69 μονάδες βάσης, φτάνοντας στις 554 μονάδες βάσης.

Η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας απέκτησε πέρυσι μερίδιο σχεδόν 10% στην Credit Suisse και δεσμεύτηκε να επενδύσει έως και 1,5 δισ. ελβετικά φράγκα. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας δήλωσε ότι δεν μπορούν να παράσχουν περισσότερη οικονομική βοήθεια στην Credit Suisse λόγω ρυθμιστικών περιορισμών.

Η Credit Suisse δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της για το 2022, αναφέροντας ότι εντόπισε «ουσιώδεις αδυναμίες» στις διαδικασίες υποβολής οικονομικών εκθέσεων για τα έτη 2022 και 2021 και υιοθετεί ένα σχέδιο αποκατάστασης. Επίσης, δεν έχει ακόμη ανακόψει τις εκροές πελατών, που αυξήθηκαν σε περισσότερα από 110 δισ. ελβετικά φράγκα το τέταρτο τρίμηνο. Η Credit Suisse επιδιώκει να ανακάμψει από μια σειρά σκανδάλων που έχουν υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των πελατών.

δειτε ακομα

δειτε ακομα