Σκυλακάκης: H Ελλάδα θα λάβει επενδυτική βαθμίδα εάν δεν υπάρξει ανατροπή 25 Ιουνίου

Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Θεόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 πως η Ελλάδα θα λάβει την επενδυτική βαθμίδα εάν δεν υπάρξει ανατροπή στις εκλογές στις 25 Ιουνίου. Επιπλέον, είπε πως μεγάλη πρόκληση είναι η δημιουργία κινήτρων για να έρθουν στο εργατικό δυναμικό άνθρωποι που σήμερα είναι εκτός και η προσέλκυση επενδύσεων.

Στη συνέχεια, αναφορικά με την επενδυτική βαθμίδα, εκτίμησε ότι αν δεν υπάρξει ανατροπή στις εκλογές στις 25 Ιουνίου, θα λάβει αυτή τη βαθμίδα μέσα στο 2023. Εξήγησε ότι έχουν καταφέρει τα επιτόκια μας να είναι 30-40 μονάδες βάσης κάτω από την Ιταλία, που έχει επενδυτική βαθμίδα, συνεπώς μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Τέλος, αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόκληση της δημιουργίας κινήτρων για να έρθουν στο εργατικό δυναμικό άνθρωποι που σήμερα είναι εκτός και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μέτρησε στην επιλογή των ψηφοφόρων το υπερκοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι απ’ όλα τα στοιχεία που έχουν από τον τρόπο που ψήφισε ο κόσμος, και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες, μας λένε κάτι πολύ συγκεκριμένο ότι οι υποσχέσεις μετά τα μνημόνια δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο με τις υποσχέσεις πριν από τα μνημόνια. Επίσης, υπάρχει μια εκπαίδευση του ελληνικού λαού στο τι είναι η δημοσιονομική πολιτική και η σημασία της.

Τέλος, επισήμανε ότι η πρώτη ή η δεύτερη αξιολόγηση που θα έχουμε θα είναι κατευθείαν επενδυτική βαθμίδα αν τα πράγματα πάνε καλά και υπάρχει πολιτική σταθερότητα.

δειτε ακομα