Στο εδώλιο για απάτη βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Τράπεζας της Κοιλάδας της Σιλικόνης – Έχουν υποβληθεί οι πρώτες νομικές αγωγές.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του SVB Financial Group, ο Τζόναθαν Μπέκερ, είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα με πτυχίο στις επιχειρήσεις. Πριν αναλάβει τη θέση του στην εταιρεία, συνίδρυσε την SVB Capital και υπηρέτησε ως πρόεδρος της Silicon Valley Leadership Group και μέλος του Συμβουλίου Ψηφιακής Οικονομίας του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ. Παρά την πτώχευση της τράπεζας Silicon Valley κατά τη διάρκεια της φούσκας dot-com, ο Μπέκερ επέζησε και έφτασε στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του SVB Financial Group το 2011.

Στις αρχές του 2022, ο Μπέκερ εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις οικονομικές προοπτικές, παρόλο που οι δημόσιες αγορές δεν εξελίχθηκαν ομαλά. Ωστόσο, η πτώχευση της Silicon Valley bank εξετάζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ζήτησε τη συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο εισηγητής του ΕΛΚ τόνισε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώχευση τράπεζας τα τελευταία 15 χρόνια, η οποία μπορεί να επηρεάσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρώπη.

δειτε ακομα