Η Silicon Valley Bank ανακοίνωσε ότι ο Τιμ Μαγιόπουλος, που είναι ελληνικής καταγωγής, θα αναλάβει ως νέος CEO μετά την κατάρρευση.

Ο Τιμ Μαγιόπουλος, ελληνικής καταγωγής, αναλαμβάνει τη θέση του CEO στη Silicon Valley Bank μετά την κατάρρευση της τράπεζας και την απόλυση των διευθυντών και του προκατόχου του, Γκρεγκ Μπέκερ. Στο email του προς τους πελάτες της τράπεζας, ο Μαγιόπουλος δηλώνει ότι η Silicon Valley Bank είναι ανοιχτή και διεξάγει τις δραστηριότητές της ως συνήθως και εκφράζει την εκτίμησή του για την υποστήριξη της κοινότητας που υπηρετεί. Η πρόσληψη του Μαγιόπουλου και η άμεση, σίγουρη προσέγγισή του, εκτιμάται από την κυβέρνηση ότι θα ηρεμήσει τις αγορές και θα καθησυχάσει τους νευρικούς επενδυτές.

Ο Μαγιόπουλος είναι από πολλούς στον κλάδο ως ένα αξιόπιστο στέλεχος με εμπειρία τόσο σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που είχαν πληγεί παλιότερα από κρίσεις, όσο και στον τομέα της τεχνολογίας. Έχει εργαστεί στη Fannie Mae και έφτασε να γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, επαναφέροντας την εταιρεία σε κερδοφορία και αποδίδοντας περισσότερα από 167 δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα στους φορολογούμενους.

Ο Τιμ Μαγιόπουλος γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1959 και πήρε πτυχίο Αγγλικής φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ το 1980 και έκανε το διδακτορικό στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης το 1984. Αναλαμβάνει το ρόλο του CEO στη Silicon Valley Bank με ταπεινότητα, εμπειρία και εκτίμηση για την οικονομία της καινοτομίας.Ο Πέτερ Μαγιόπουλος εντάχθηκε στην Blend, μια τεχνολογική εταιρεία που παρέχει λογισμικό βασισμένο σε cloud για τράπεζες και άλλες εταιρείες. Είναι γνωστός ως ειδικός στον τομέα και έχει εργαστεί στην Bank of America, Deutsche Bank, Credit Suisse First Boston και Donaldson, Lufkin & Jenrette. Ο Μαγιόπουλος έχει λάβει πολλά βραβεία και αναδείχθηκε στην πρώτη κατηγορία των «Legends in Law» το 2007 και ένας από τους 500 δικηγόρους με τη μεγαλύτερη επιρροή στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2011. Επίσης, έλαβε το βραβείο επιλογής των εργαζομένων της Glassdoor ως Διευθύνων Σύμβουλος με την υψηλότερη βαθμολογία το 2017. Ο Μαγιόπουλος είναι παντρεμένος με την Amy Lefkof και έχουν δύο παιδιά.

δειτε ακομα