Ψηφοφορία του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή

Σήμερα, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στις 09:00, η Βουλή συνεχίζει τη συζήτηση για το νομοσχέδιο «μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Οι σημερινές συζητήσεις επικεντρώνονται σε βελτιωτικές παρεμβάσεις σε επιμέρους διατάξεις, όπου το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκτιμά ότι θα επικεντρωθεί.

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία σχετικά με τρία άρθρα, με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει μειώσεις φόρων για τις μεγάλες εταιρείες, ενώ παράλληλα “εξοντώνει” τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η αναπάλεψη του νομοσχεδίου θα οδηγήσει σε απώλεια εσόδων περίπου 43 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο προωθεί δικαιότερο φορολογικό σύστημα και θα συμβάλει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, υποστηρίζει ότι με την εφαρμογή του νομοσχεδίου, το 17% των επαγγελματιών θα πληρώνει 1.000 ευρώ φόρο, ενώ το 54% θα πληρώνει 3.000 ευρώ φόρο.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, εξηγεί ότι το νομοσχέδιο αναμένεται να επιφέρει έσοδα 3 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 3 δισ. θα διοχετευτούν σε υγεία και εκπαίδευση.

δειτε ακομα

δειτε ακομα