Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Λόγω εκλογών καθυστέρησαν την εφαρμογή της στις ΔΕΚΟ

 

Η διαδικασία επέκτασης της ψηφιακής κάρτας εργασίας στις ΔΕΚΟ, δηλαδή τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, έχει καθυστερήσει λόγω των εκλογών. Η επέκταση της κάρτας είχε προγραμματιστεί να εφαρμοστεί σε όλες τις επιχειρήσεις, χωρίς τίποτα να αποκλείεται λόγω του κλάδου ή του μεγέθους τους, μέχρι το τέλος του Απριλίου. Ωστόσο, η προκήρυξη των σειράς εκλογών αναμένεται να καθυστερήσει τη διαδικασία εφαρμογής των σχετικών μέτρων.

Ωστόσο, η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας στις επιχειρήσεις θεωρείται προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και αποτελεί μέρος του προγράμματος διακυβέρνησης για την επόμενη τετραετία.

ΔΕΚΟ
Αφού ολοκληρωθούν οι εκλογές, αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία εφαρμογής της κάρτας στις εξής ΔΕΚΟ: ΟΣΕ ΑΕ, ΕΡΓΟΣΕ, Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ, ΟΣΥ, ΟΑΣΑ, ΟΣΕΘ, ΟΑΣΘ, Αττικό μετρό, Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, Εγνατία Οδός ΑΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ. Οι επιχειρήσεις αυτές περιλαμβάνουν την Hellenic Train και την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Υλικού για να αντιμετωπιστούν ομοιόμορφα τα ζητήματα που σχετίζονται με τους εργαζομένους στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Οι υπόλοιπες ΔΕΚΟ θα ενταχθούν στην ψηφιακή κάρτα σε μια δεύτερη φάση, ενώ οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας θα ενταχθούν όταν η βιομηχανία ενταχθεί στο σύστημα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας, ενισχύεται η καταγραφή του ωραρίου των εργαζομένων και παράλληλα πιστοποιείται η παρουσία τους στον χώρο εργασίας με αδιάβλητο τρόπο και τεχνολογικά εργαλεία που διευκολύνουν τον άμεσο εντοπισμό ενδεχόμενων παραβάσεων και ψευδών δηλώσεων από την πλευρά των επιχειρήσεων ή των εργαζομένων.

δειτε ακομα