Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις – Ευκαιρία για τους καταναλωτές

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν σήμερα και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου, προσφέροντας μια ανάσα στους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν την αύξηση των τιμών στα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Επίσης, αναμένεται να βοηθήσουν τους εμπόρους να αυξήσουν τη ρευστότητά τους. Το προηγούμενο έτος, ο τζίρος του λιανεμπορίου κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο ανήλθε στα 6 δισ. ευρώ και φέτος ο στόχος είναι να φτάσει τα 7 δισ. ευρώ. Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών είναι επίσης υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι.

Το ταμείο των εμπόρων αναμένεται επίσης να ενισχυθεί από τον τουρισμό, τόσο εσωτερικός όσο και εισερχόμενος. Σε σχέση με τις αγορές κατά τις καλοκαιρινές διακοπές, οι εγχώριες δαπάνες πλησιάζουν τα 400 εκατ. ευρώ, με τον μέσο όρο δαπάνης για τουριστικά προϊόντα να είναι 51,8 ευρώ και για άλλα είδη εκτός τροφίμων να φτάνει τα 59,1 ευρώ. Για τους ξένους τουρίστες, η μέση ημερήσια ατομική δαπάνη είναι 18 ευρώ.

5775618 1

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, οι μειώσεις τιμών θα κυμαίνονται από 20% έως 40% ανάλογα με την κατηγορία προϊόντων. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων στις 16 Ιουλίου θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα.

Όταν γίνεται ανακοίνωση μείωσης τιμής, ο έμπορος πρέπει να αναφέρει την προγενέστερη τιμή που είχε, είτε σε ποσοστό είτε σε συγκεκριμένο ποσό εκπτώσεων. Σε περίπτωση παράβασης των νόμων για τις εκπτώσεις και τις μειωμένες τιμές, επιβάλλονται πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν ένα 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών του έμπορου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα