Επιδότηση Θέρμανσης: 31,4 εκατ. ευρώ σε 287.279 δικαιούχους

Η καταβολή της επιδότησης θέρμανσης έχει πραγματοποιηθεί, καθώς καταβλήθηκαν 31,4 εκατ. ευρώ σε 287.279 δικαιούχους. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείου Οικονομικών με δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα.

Όπως εξηγεί ο κ. Σταϊκούρας, το συνολικό ποσό που διατίθεται μέχρι σήμερα για τις καταβολές της επιδότησης θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2022-2023 ανέρχεται σε 274,2 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν νέες καταβολές έως τις 15 Ιουνίου για ιδιοκτήτες σπιτιών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και έως τις 10 Αυγούστου για ιδιοκτήτες που χρησιμοποιούν τηλεθέρμανση.

Αυτήν τη στιγμή, η επιδότηση θέρμανσης καλύπτει την πλειοψηφία των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, αέριο και άλλες επιδοτούμενες μορφές καυσίμου, χάρη στην αύξηση του χορηγούμενου ποσού και στην επέκταση της περιοχής εφαρμογής των κριτηρίων δικαιολόγησης για τη λήψη της επιδότησης.

Στον τομέα των ενεργειακών επιδοτήσεων, η επιδότηση θέρμανσης και η κυβερνητική επιδότηση πετρελαίου αντλίας έχουν συνολικό δημοσιονομικό κόστος 520 εκατ. ευρώ και συμβάλουν στην αποτελεσματική και αλληλέγγυα στήριξη των πιο ευάλωτων καταναλωτών από την Κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση του κ. Σταϊκούρα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα