«Πιθανότητα για περισσότερες μειώσεις επιτοκίων το 2024», επιβεβαιώνει ο Γιάννης Στουρνάρας

Πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την οικονομική επέκταση υποδηλώνουν πιθανότητα για δύο ακόμα μειώσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το 2024, σύμφωνα με δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, στο Bloomberg.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στην πιθανότητα αυτή, υποστηρίζοντας ότι ο πληθωρισμός παρουσιάζει σημαντική μείωση τα τελευταία 12 μήνες, ακόμα κι αν η τάση είναι πάνω από το 2%. Τα στοιχεία αυτά αναφέρουν την ανάγκη για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων.

Επιπλέον, σημαντικό θεωρείται να μην υπερερμηνεύονται τα στοιχεία για τις υπηρεσίες σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, καθώς η εξέλιξή τους μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες, εκτός από τον πληθωρισμό.

Οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα αντικατοπτρίζουν τις απόψεις της προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, που υπογραμμίζει ότι ο δείκτης υπηρεσιών δεν είναι απαραίτητο να υπερβεί το 2%, λαμβάνοντας υπόψη και άλλες παραμέτρους.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Γαλλία, ο κ. Στουρνάρας εκφράζει βεβαιότητα ότι οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση θα τηρήσει τους κανόνες της ΕΕ για τη δημοσιονομική της πολιτική.

δειτε ακομα

δειτε ακομα