Ολοκληρώνεται ο επανυπολογισμός των συντάξεων στο e-ΕΦΚΑ

Καθώς αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, φτάνει προς ολοκλήρωση ο κύκλος επανυπολογισμού των συντάξεων από το e-ΕΦΚΑ. Για παράδειγμα, τον Ιούνιο του 2024, 7.002 συνταξιούχοι του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ λάμβαναν αναδρομικά ποσά, με μέσο όρο περίπου 607 ευρώ.

Αναμένεται η καταβολή αναδρομικών επανυπολογισμών για άλλες κατηγορίες, όπως αυτή της πρώην ΤΣΠ-ΕΤΕ. Παράλληλα, γίνεται έλεγχος για τη διόρθωση των συντάξεων και η πληρωμή ενός μέρους του συνόλου των συνταξιούχων τις προσεχείς ημέρες.

Επιπλέον, πρόσφατα καταβλήθηκαν αναδρομικά ποσά σε διάφορες κατηγορίες συνταξιούχων:

Το Νοέμβριο του 2023 ολοκληρώθηκε η διόρθωση του υπολογισμού για τους πρώην εργαζομένους στην πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία, ενώ το Μάρτιο του 2024 καταβλήθηκαν τα αναδρομικά ποσά.

Επίσης, τον Απρίλιο του 2024 καταβλήθηκαν αναδρομικά ποσά για τους πρώην συνταξιούχους του ΗΣΑΠ, ενώ το Μάιο του 2024 για αυτούς της ΤΣΠ-ΑΤΕ και τον Ιούνιο του 2024 για αυτούς της ΤΑΠΙΛΤ.

Για τους συνταξιούχους υπαλλήλους των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, καταβλήθηκαν αναδρομικά ποσά τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2024, εξαιτίας υπερβολικών εισφορών κατά τη διάρκεια ασφάλισής τους υπό το προηγούμενο νομικό καθεστώς.

δειτε ακομα

δειτε ακομα