Ο τουρισμός κάνει θαύματα – Το ποσοστό των επιδοτούμενων ανέργων μειώθηκε κατά 50%

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό όταν βλέπουμε τα στατιστικά στοιχεία για τους ανέργους του Μαΐου στην Διεύθυνση Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Ανασφάλιστων (ΔΥΠΑ).

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε σημαντικά με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, αλλά και ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων παρουσίασε εντυπωσιακή πτώση.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων τον Μάιο ήταν 81.455 έναντι 172.000 τον Απρίλιο και 111.597 τον Μάιο του 2023. Ουσιαστικά, έγινε μείωση κατά 30,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και κατά 52,8% σε σχέση με τον Απρίλιο.

Όπως επισημαίνει ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, πολλοί λόγοι συμβάλλουν σε αυτήν την πτώση, όχι μόνο η τουριστική περίοδος αλλά και η μείωση των απολύσεων και η μεγαλύτερη ανταπόκριση στις αγορές εργασίας.

Αν και υπάρχει πρόοδος, η δυσκολία της μακροπρόθεσμης μείωσης της ανεργίας παραμένει. Ο στόχος είναι η ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας χωρίς να επηρεάζεται το εργατικό δυναμικό.

Σύμφωνα με την ΔΥΠΑ, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων μειώθηκε κατά 7% ετησίως τον Μάιο και κατά 8,8% σε σχέση με τον Απρίλιο.

Αν και υπάρχουν προκλήσεις μπροστά μας, η ελπίδα είναι ότι θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε στην αγορά εργασίας και να μειώνουμε το ποσοστό ανεργίας. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε άλλα θετικά αποτελέσματα στο μέλλον.

δειτε ακομα

δειτε ακομα