Ο Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με τη μείωση εισφορών και το τέλος επιτηδεύματος το 2025

Στο 28ο ετήσιο συνέδριο του Economist, ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Οικονομικών, ανέλυσε τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης. Μαζί του ήταν ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, και ο CEO της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς.

O κος Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην πρόοδο της Ελλάδας τα τελευταία 5 χρόνια και τόνισε ότι πάνω από 400.000 άνθρωποι που πριν ήταν άνεργοι, τώρα έχουν δουλειά. Αυτό συνέβη χάρη στη δημοσιονομική πειθαρχία και την ευνοϊκή στάση έναντι της επιχειρηματικότητας.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει πιο ανθεκτική στις προκλήσεις, να εξαλείψει τα αποτυπώματα της περασμένης δεκαετίας και να προσεγγίσει τον μέσο όρο της ΕΕ.

Ο προϋπολογισμός του 2025 θα περιλαμβάνει περαιτέρω μείωση εισφορών και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Επίσης, προβλέπεται η εκκίνηση του πρώτου διαγωνισμού για την κοινωνική αντιπαροχή μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και η βελτίωση στην πολιτική επιδομάτων.
ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==

Ο Πασκάλ Ντόναχιου χαρακτήρισε την Ελλάδα ως “ένα από τα θαύματα της ευρωζώνης”. Εξέφρασε την επιτυχία της χώρας στην οικονομική ανάπτυξη και τη μείωση του χρέους, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη.

Ο διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της χώρας, την ενίσχυση των τραπεζών και τον σημαντικό ρόλο τους στις μεταρρυθμίσεις.

δειτε ακομα

δειτε ακομα