Νέοι όροι τιμολόγησης ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιο θα είναι πιο οικονομικό [vid]

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη, για να μπορεί ο καταναλωτής να βρει το πιο οικονομικό τιμολόγιο για το ηλεκτρικό ρεύμα, απαιτείται να έχει μεταπτυχιακή μόρφωση στα ενεργειακά. Ωστόσο, αυτό δεν είναι εφικτό για όλους και μάλιστα οι παρόχοι έχουν πλήρη ελευθερία στον καθορισμό των όρων. Έτσι, η κυβέρνηση καθιέρωσε ένα νέο τιμολόγιο, το οποίο ονομάζεται “πράσινο”, και είναι πιο οικονομικό για τον καταναλωτή. Ο υπουργός εκτιμά ότι το ίσως το 60% των καταναλωτών θα επιλέξει αυτό το τιμολόγιο.

Το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος εξαρτάται από το φυσικό αέριο, το οποίο είναι ακριβό. Όπως επισημαίνει ο υπουργός, με την εισαγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το κόστος αυτού θα μειώνεται σταδιακά. Επιπλέον, εκτιμάται ότι το 5% του ρεύματος κλέπτεται και ότι υπάρχουν κακοπληρωτές που επιβαρύνουν την τιμή του ρεύματος. Η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει και πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω των προβλεπόμενων παρεμβάσεων.

Επιπλέον, ο υπουργός αναφέρθηκε στην εκμετάλλευση των υδρογονάνθρακων νότια της Κρήτης και στην ανάπτυξη θαλάσσιων αιολικών πάρκων στο Αιγαίο, τα οποία θα ενισχύσουν την ενεργειακή δύναμη της χώρας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα