Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ για την Τεχνητή Νοημοσύνη ανακοινώθηκε από τον Σπύρο Πρωτοψάλτη

Στο πλαίσιο συμμετοχής στο Talent Summit της Huawei στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, τόνισε τη σημασία της επανεκπαίδευσης του εργατικού δυναμικού στην τεχνολογία. Ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης με χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, με στόχο την εκπαίδευση 500.000 εργαζομένων έως το 2025, εστιάζοντας σε ειδικότητες και κατηγορίες όπως οι γυναίκες στην τεχνολογία.

Ο Σπ. Πρωτοψάλτης ανέφερε τρεις λόγους για τη μεγάλη έλλειψη στην αγορά εργασίας σε διάφορους κλάδους της οικονομίας. Αναφέρθηκε στην έλλειψη σύνδεσης του συστήματος εκπαίδευσης με τις ανάγκες της οικονομίας, τη γεωγραφική ζήτηση και προσφορά εργασίας, καθώς και στην έλλειψη διάχυσης ενημέρωσης για την αγορά εργασίας.

Συνεργασία ΔΥΠΑ- HUAWEI

Το νέο πρόγραμμα Women In Tech της Huawei υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ, προσφέροντας εκπαίδευση σε 500 άνεργες γυναίκες 25-45 ετών. Σκοπός του προγράμματος ήταν να γεφυρώσει το κενό στις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών, προσφέροντας κατάρτιση και εκπαιδευτικές λύσεις στον τομέα της τεχνολογίας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα