Νέες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιοι προμηθευτές προσφέρουν τη χαμηλότερη τιμή ανά κιλοβατώρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διάθεση της ΔΕΗ έχει τη χαμηλότερη τιμή στα 15,932 σεντς ανά κιλοβατώρα. Οι τιμές των τεσσάρων άλλων προμηθευτών κλιμακώνονται στα 16,596 σεντς, 17,195 σεντς, 19,654 σεντς και 20,572 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Η τελική τιμή για τον Ιανουάριο θα ανακοινωθεί στις 1η Ιανουαρίου. Μετά την ανακοίνωση, οι τιμές θα είναι διαθέσιμες στις ιστοσελίδες των προμηθευτών και της Ρυθμιστικής Αρχής.

Στο “πράσινο” τιμολόγιο, οι καταναλωτές με εξαίρεση όσους έχουν σταθερή χρέωση ανά κιλοβατώρα και όσους δηλώνουν ρητά ότι δεν ενδιαφέρονται, θα μεταπέσουν από την 1ης Ιανουαρίου. Εκτιμάται ότι πάνω από το 70% των πελατών θα μεταφέρει τη συμβολή τους.

Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα είναι πως θα διαχειριστούν οι πολύ υψηλές τιμές. Η προηγούμενη οριζόντια επιδότηση από το κράτος δεν θα εφαρμοστεί πλέον, με τις επιδοτήσεις να δίνονται αυτόματα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και όχι οριζόντια όπως προηγουμένως.

Οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν με το Νέο ΙΝΚΑ και άλλες καταναλωτικές ενώσεις για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές.

δειτε ακομα

δειτε ακομα