Νέες αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις – Ψηφιακή επικοινωνία με την ΑΑΔΕ [βίντεο]

Έρχεται μια σημαντική αλλαγή με την εισαγωγή καθολικής/ηλεκτρονικής επικοινωνίας μεταξύ της Φορολογικής Διοίκησης και των φορολογουμένων.

Το Υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζει αλλαγές στον κώδικα φορολογικής διαδικασίας για να προσαρμοστεί στις σημερινές απαιτήσεις. Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε τις αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, εξασφαλίζοντας την έγκριση. Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση σε λίγες ημέρες.

Οι αλλαγές συμπεριλαμβάνουν την αυτόματη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) και την απευθείας υποβολή της για μισθωτούς και συνταξιούχους. Αυτό οδηγεί στη γρήγορη επεξεργασία των φόρων και στη μείωση του βάρους των φορολογουμένων.

Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν την ενίσχυση της διαφάνειας στους φορολογικούς ελέγχους και την διαφοροποίηση του τρόπου επιλογής υποθέσεων για έλεγχο.

Ο στόχος είναι η επιτάχυνση και η αποτελεσματικότητα των διαδικασιών, μαζί με την ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας και την συνεργασία της ΑΑΔΕ με άλλες φορολογικές αρχές.

δειτε ακομα

δειτε ακομα