Νέα κίνητρα για την εξωστρέφεια της βιομηχανίας και μεταποίησης στο μέλλον, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ανέφερε ότι στη συνέχεια θα υποστηριχθεί η εξωστρέφεια της βιομηχανίας και η μεταποίηση με νέα κίνητρα που θα περιλαμβάνουν έρευνα, καινοτομία, τεχνολογία και θα συνδέονται με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και εργαστήρια.

Ορίζοντας θέσεις εργασίας και ευημερία, ο υπουργός εκφράζει αισιοδοξία για την ελληνική βιομηχανία, τονίζοντας τη σημασία της συμμόρφωσής της με τους κανόνες ESG όπως και τη δέσμευση της για τη δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας.

Ο αντιπρόεδρος της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, Νικήτας Ποθουλάκης, επισημαίνει την εταιρεία προσδίδοντας μεγάλη σημασία στα κριτήρια ESG και στην προώθηση της πρωτογενούς παραγωγής με την υποστήριξη και την εκπαίδευση των αγροτών.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της TEXAN ΑΒΕΕ, Δρ. Παναγιώτης Μούργος, υπογραμμίζει τη σημασία της κυβέρνησης και του υπουργού και τη δημιουργία ενός επενδυτικού θεσμικού πλαισίου για την ανακύκλωση στην Ελλάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος στην Kleemann Ελλάς ΑΕ, Κωνσταντίνος Κουκούντζος προσθέτει ότι οι εταιρείες πρέπει να δίνουν έμφαση στην υιοθέτηση κριτηρίων ESG και στην επέκταση της παραγωγικής δυνατότητας και εξοπλισμού.

δειτε ακομα

δειτε ακομα