Νέα αύξηση στις συντάξεις σε ευάλωτους και Δημόσιο

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει αύξηση έως 5% στις συντάξεις το 2024. Επιπλέον, το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων θα φέρει σημαντικές αυξήσεις μισθών και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα αυξηθεί κατά 8% από 1/1/2024. Επιπλέον, το επίδομα παιδιού για τους δημόσιους υπαλλήλους θα αυξηθεί.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η ανάπτυξη για το 2023 αναμένεται να φτάσει το 4%, και με πληθωρισμό 5%, η αύξηση των συντάξεων για το 2024 θα είναι 4,5%. Ωστόσο, αν ο πληθωρισμός αυξηθεί προς τα πάνω, η αύξηση θα είναι ακόμα υψηλότερη από το 5%. Οι αυξήσεις αυτές αναμένεται να έχουν θετικό αντίκτυπο στους συνταξιούχους.

Εκτός από τις συντάξεις, το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων θα έχει επίσης σημαντικές αυξήσεις μισθών με ενισχύσεις στα ειδικά μισθολόγια και στις θέσεις ευθύνης. Εκτός αυτού, αυξάνεται το επίδομα μητρότητας για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες. Το σύνολο των αλλαγών αυτών θα επηρεάσει περίπου 600.000 δημόσιους υπαλλήλους.

Σημειώνεται ότι οι αυξήσεις αυτές αναμένεται να έχουν θετικό αντίκτυπο στους συνταξιούχους και στους δημόσιους υπαλλήλους.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

δειτε ακομα