Μασούτης: «Διατηρούμε την ενότητά μας, αλλά παρακολουθούμε επίσης τις οικονομικές εξελίξεις»

Σύμφωνα με τον κ. Μασούτη, ο πληθωρισμός μπορεί να αποκλιμακωθεί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, αλλά οι πιέσεις στην αγορά και στην κοινωνία παραμένουν ισχυρές. Η ΚΕΕΕ πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τον έλεγχο του πληθωρισμού, τη μείωση των συνεπειών της ακρίβειας στην αγορά και τον έλεγχο των στρεβλώσεων. Οι επιχειρήσεις εντός και εκτός Ελλάδας αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω του αυξανόμενου κόστους ζωής και πρέπει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της οικονομικής συγκυρίας.

Παρόλο που έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης, όπως οι επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος και η διατήρηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε μια σειρά από υπηρεσίες, η ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας από την κυβέρνηση είναι επιτακτική και πρέπει να συνεχιστεί. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις μπορούν να ζητήσουν υποστήριξη από επαγγελματικές οργανώσεις όπως τα επιμελητήρια, για πόρους και ευκαιρίες δικτύωσης και πρόσβαση σε κρατικές επιχορηγήσεις και προγράμματα διαχείρισης κόστους.

Ο κ. Μασούτης υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να παραμείνουμε ενωμένοι και ενημερωμένοι για τις οικονομικές τάσεις και τις εξελίξεις, ώστε να μπορούμε να προβλέψουμε τις προκλήσεις και να σχεδιάσουμε στρατηγικά για την επόμενη ημέρα.

δειτε ακομα