“Λευκός καπνός” για να μειωθούν οι προμήθειες στο POS

Το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών και οι εκπρόσωποι της αγοράς συζήτησαν και πλησιάζουν σε συμφωνία για να μειωθούν οι προμήθειες στα POS. Όλοι αναγνωρίζουν ότι πρέπει να γίνουν εκπτώσεις στις μικρές συναλλαγές υπέρ των εμπόρων και των επαγγελματιών.

Πρέπει να καθοριστεί το συγκεκριμένο μοντέλο για τις εκπτώσεις, ώστε να μην επιβαρυνθούν υπερβολικά οι επιχειρηματίες που δέχονται μικρά ποσά από πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Προτεραιότητα του Υπουργείου είναι να συμφωνηθεί έκπτωση τουλάχιστον 50% στις προμήθειες, που θα μοιραστεί δίκαια στους συμμετέχοντες της αγοράς. Συζητούνται επίσης οι κατηγορίες επαγγελματιών που θα επωφεληθούν από το μέτρο, όπως τα ταξί, οι λαϊκές αγορές και τα περίπτερα.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου και της αγοράς την επόμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία, ενδέχεται να υπάρξει νομοθέτηση από το Υπουργείο.

Ουσιαστικές χρεώσεις στο POS

Κάθε πληρωμή με κάρτα στο POS περιλαμβάνει χρεώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 1% και 2%, όπως η διατραπεζική προμήθεια, τα κόστη σχημάτων και η προμήθεια της εταιρείας αποδοχής καρτών.

δειτε ακομα

δειτε ακομα