Κοινωνικός τουρισμός: Προσφορά δωρεάν διακοπών σε απομακρυσμένα νησιά για 300.000 πολίτες

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας σχετικά με το κοινωνικό τουριστικό πρόγραμμα 2023-2024 που παρέχεται από τη Διεύθυνση Υγείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φετινό πρόγραμμα θα προσφέρει 300.000 κουπόνια διακοπών, με τις αιτήσεις των δικαιούχων να είναι διαθέσιμες έως τις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 12 μηνών και οι δικαιούχοι θα μπορούν να διαμείνουν στα νησιά από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας εκτός από:
– τα νησιά Λέσβου, Χίου, Λέρου, Κω και το νομό Έβρου, όπου οι δικαιούχοι μπορούν να διανυκτερεύσουν έως και δέκα (10) νύχτες.
– τη νήσο Σάμο, το δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και το δήμο Μαντουδίου- Λίμνης – Αγίας Άννας στο Ν. Ευβοίας, όπου οι δικαιούχοι μπορούν να διανυκτερεύσουν έως και δώδεκα (12) νύχτες.

Δικαιούχοι του προγράμματος:

εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων,
ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία και με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ κατά τη διάρκεια από 01.01.2022 έως την τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων,
άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ και έχουν συνεχή ανεργία για τουλάχιστον τρία (3) συνεχόμενα μήνες κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
Σημειώνεται ότι το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ανεξάρτητα από την πηγή, δεν ανέρχεται πάνω από 30.000 ευρώ για το φορολογικό έτος που προηγείται της εφαρμογής του προγράμματος.

Ως προς τους μακροχρόνια άνεργους, το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα εισοδηματικά όρια που καθορίζονται από την απόφαση του υπουργείου για τη χορήγησ

δειτε ακομα