Καλοκαιρινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν – Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Οκ, όλοι είμαστε έτοιμοι για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις που ξεκινούν στις 8 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024. Έτσι, ετοιμάστε το λίστακι σας με τα αγαπημένα σας καταστήματα!

Οι κανονικές καλοκαιρινές εκπτώσεις ξεκινούν κάθε χρόνο τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και τρέχουν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2024, όπως προβλέπει ο νόμος 4177/2013.

Όταν κάνετε τις αγορές σας, θυμηθείτε να είστε προσεκτικοί καθώς μπορεί να υπάρχουν αθέμιτες πρακτικές και θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα όταν πρόκειται για προϊόντα που είναι ελαττωματικά ή η έκπτωση δεν είναι πραγματική.

Τι πρέπει να προσέχουν καταναλωτές και εμπόροι:

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) συμβουλεύει τόσο τους εμπόρους όσο και τους καταναλωτές να δίνουν προσοχή στα παρακάτω:

Όλα τα είδη που βρίσκονται σε έκπτωση πρέπει να έχουν δίπλα τους την παλιά τιμή και τη νέα, ώστε να έχετε σαφή εικόνα της έκπτωσης.

Η επισήμανση των τιμών πρέπει να είναι ευδιάκριτη στα καταστήματα και σε όλες τις εκθέσεις των προϊόντων.

Ως προς το ποσοστό έκπτωσης, είναι απόφαση της επιχείρησης να το αναγράφει ή όχι, αλλά αν υπάρχει, πρέπει να είναι σαφές.

Παρακαλώ, μην μπερδεύετε τις εκπτώσεις με τις προσφορές! Οι εκπτώσεις αφορούν τα προϊόντα της σεζόν, ενώ οι προσφορές αναφέρονται σε είδη της προηγούμενης σεζόν.

Και θυμηθείτε, πως αν οι εμπόροι δεν συμμορφωθούν, τα πρόστιμα είναι πολύ αυστηρά.

δειτε ακομα

δειτε ακομα