Καλάθι του νονού για το Πάσχα – κατηγορίες προϊόντων: Αυτές είναι οι 12 κατηγορίες.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα που θα κάνει εν όψει Πάσχα το νέο «καλάθι του νοικοκυριού», που ονομάστηκε «καλάθι του νονού». Το «καλάθι του νονού» παρουσιάστηκε από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και, όπως τονίστηκε, θα ξεκινήσει να ισχύει από την επόμενη Τετάρτη, 29 Μαρτίου.

«Είναι το ανάλογο της πρωτοβουλίας που είχαμε πάρει κατά τις εορτές των Χριστουγέννων με το “καλάθι του Αϊ-Βασίλη”. Για την εορταστική περίοδο του Πάσχα το αντίστοιχο θα είναι από την άλλη εβδομάδα το “καλάθι των νονών”, το οποίο θα περιλαμβάνει μια σειρά παιχνιδιών σε πραγματικά καλύτερες τιμές, αλλά και τα βασικά που στη δική μας παράδοση συνήθως οι νονοί -γι’ αυτό το ονομάζουμε έτσι- κάνουν ως δώρα την εποχή αυτή» σημείωσε αρχικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι 12 κατηγορίες που θα περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νονού»

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος είπε ότι το «καλάθι του νονού» θα περιλαμβάνει 12 κατηγορίες προϊόντων». Σε αυτά συγκαταλέγονται «οι Πασχαλινές λαμπάδες-παιχνίδια, που είναι το πιο βασικό κομμάτι που θα απασχολήσει την αγορά παιχνιδιών τη συγκεκριμένη περίοδο και είναι πάρα πολύ σημαντικό για όλους όσοι έχουν ανίψια, βαφτιστήρια και ούτω καθ’ εξής προκειμένου να βρούνε σε φθηνότερες τιμές, όσο είναι αυτό δυνατό, αυτού του είδους τα προϊόντα, επιτραπέζια παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ, βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας, οχήματα και τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια για τα καταστήματα που πωλούν πρωτίστως ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια, λούτρινα,Το «καλάθι του νονού» είναι μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών. Στη λίστα των προϊόντων που θα περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νονού» συμπεριλαμβάνονται πασχαλινές λαμπάδες-παιχνίδια, επιτραπέζια/παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ, βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας, οχήματα-τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια, λούτρινα, μουσικά παιχνίδια και σοκολατένια αυγά και αντίστοιχα. Κάθε κατάστημα μπορεί να προσφέρει μία ή περισσότερες από αυτές τις κατηγορίες, όπως επισημαίνει ο κ. Αναγνωστόπουλος, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζει ότι ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι να προσφέρει σε παιδιά και γενικότερα στους φίλους της περιόδου παιχνίδια και εορταστικά πασχαλινά είδη στις καλύτερες τιμές.Κανένα παιδί δεν χρειάζεται υλικά αγαθά για να απολαύσει τις γιορτές. Αντίθετα, οι στιγμές που περνάει με την οικογένειά του και τους φίλους του είναι αυτές που θα του μείνουν αξέχαστες. Η αληθινή ευτυχία δεν βρίσκεται στα υλικά αγαθά, αλλά στις σχέσεις που δημιουργούνται και στις στιγμές που μοιράζονται. Έτσι, οι γιορτές μπορούν να γίνουν ακόμα πιο ιδιαίτερες όταν τα παιδιά απολαμβάνουν την παρέα των αγαπημένων τους ανθρώπων.

δειτε ακομα