ΙΕΛΚΑ: Πτωτική τάση στις τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ τον Ιούνιο

Οκτώμβριες δεν οι τιμές στα σούπερ μάρκετ αντίστοιχο με πέρσι!

Καλησπέρα σας! Ξεκινάμε την ημέρα μας με νέα για τις τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ, τον Ιούνιο του 2024, οι τιμές μέσων προϊόντων έχουν μια μείωση κατά 1,92% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι από τις 23 κατηγορίες προϊόντων που εξετάζονται, το 52% έχει καταγράψει μείωση. Αυτές οι πληροφορίες είναι πολύτιμες για την κατανόηση του τρέχοντος οικονομικού περιβάλλοντος στην αγορά μας.

Κραταμενες τιμές και φθίνουσες ανάπτυξης

Η εξέλιξη των τιμών στα σούπερ μάρκετ δείχνει μια πτωτική πορεία, με μείωση περίπου 1,92% τον Ιούνιο του 2024. Αυτό το φαινόμενο οφείλεται εν μέρει στην συνεχή πτώση των τιμών και εν μέρει στην επίδραση της εποχικότητας λόγω του καλοκαιριού. Έτσι, βοηθούμαστε να κατανοήσουμε καλύτερα τα κίνητρα πίσω από αυτές τις εξελίξεις.

Το μυστικό της μείωσης

Εντυπωσιακές μειώσεις σε κατηγορίες όπως τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα απορρυπαντικά, τα χαρτικά και τα είδη προσωπικής υγιεινής σημειώνονται τον Ιούνιο. Από την άλλη, κάποιες κατηγορίες όπως τα ορεκτικά και τα φρέσκα ψάρια έχουν καταγράψει αυξήσεις. Η επαφή με τα δεδομένα αυτά μας προσφέρει μια νέα προοπτική για την καθημερινή μας αγορά.

Ποιο είναι το μυστικό πίσω από την τάση;

Οι λόγοι που επηρεάζουν τις τιμές συνήθως είναι πολλοί: από τον καιρό μέχρι τις προσφορές και την οικονομική συγκυρία. Είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ότι πολλοί παράγοντες συνεργάζονται για το αποτέλεσμα που βλέπουμε στις τιμές των προϊόντων μας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα