Η Ελλάδα επωφελείται από την οικονομική κρίση της Τουρκίας, σύμφωνα με το Bloomberg

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσπαθούν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους και να επιλύσουν τα προβλήματα αντίπαλων δεκαετιών, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, δήλωσε ότι δεν ωφελούνται από μια επιθετική Τουρκία που απομακρύνεται από τη Δύση, και ότι είναι αισιόδοξος ότι η Τουρκία θα κατανοήσει τα μακροπρόθεσμα συμφέροντά της.

Το πλεονέκτημα της Ελλάδας

Η Τουρκία έχει ξεκινήσει να ανοικοδομεί την οικονομία της μετά την ένταση που προκάλεσε η επανεκλογή του Ερντογάν, κληρονομώντας μια ασθενή λίρα και την ανάγκη για ξένες επενδύσεις. Η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει το πλεονέκτημα να επηρεάζει τις πολιτικές της Τουρκίας.

Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας είναι έτοιμοι να ασκήσουν πίεση για συγκεκριμένα μέτρα που ζητά η Τουρκία από την Ευρώπη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα έχει οφέλη για όλη την περιοχή, αν μειωθεί η ένταση και ενισχυθεί η ασφάλεια, σημειώνει το δημοσίευμα.

δειτε ακομα