Γιατί η Masdar εξαγόρασε την Τέρνα Ενεργειακή

Το deal μεταξύ Masdar και Τέρνα Ενεργειακής θεωρείται το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και μία από τις κορυφαίες σε όλη την Ευρώπη. Ας δούμε γιατί η Masdar επέλεξε να κάνει αυτή την εξαγορά. Ο CEO της εταιρείας, Mohamed Jameel Al Ramahi, μίλησε στον ιστότοπο liberal για τα σχέδια τους στην ελληνική αγορά ενέργειας και τη μετάβαση σε καθαρές πηγές ενέργειας.

Σύμφωνα με τον CEO, η εξαγορά αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη Masdar στην Ελλάδα και αναδεικνύει τη δέσμευσή τους στην αειφόρο ενέργεια. Με τη συμφωνία αυτή, η εταιρεία υποστηρίζει την υλοποίηση σημαντικών περιβαλλοντικών στόχων, ενισχύοντας την ανάπτυξη στην περιοχή και συντελώντας στην κλιματική ουδετερότητα.

Ο Al Ramahi τονίζει ότι η επένδυση στην Τέρνα Ενεργειακή είναι ενδεικτική της προσέγγισης της Masdar για συνεχείς επενδύσεις στην ανανεώσιμη ενέργεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Η Masdar θα συμβάλει στην επέκταση του χαρτοφυλακίου της στην Ευρώπη, με την Τέρνα Ενεργειακή να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο σε αυτή τη στρατηγική.

Όσον αφορά τις μελλοντικές επενδύσεις, ο Al Ramahi επισημαίνει ότι η Masdar έχει μακροπρόθεσμους στόχους για την ελληνική αγορά, με έμφαση στην αειφόρο ανάπτυξη και τα ΑΠΕ projects.

Με αυτή την ιστορική συμφωνία ανάμεσα στη Masdar και την Τέρνα Ενεργειακή, δημιουργείται μια νέα εποχή στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας στην Ελλάδα. Η συνολική αξία της συμφωνίας φτάνει τα 3,2 δισ. ευρώ, ανοίγοντας νέες προοπτικές για την ανάπτυξη του κλάδου στη χώρα.

Η Masdar, ως παγκόσμιος πρωτοπόρος στην ανανεώσιμη ενέργεια, προωθεί με σθένος τη μετάβαση σε καθαρές ενεργειακές πηγές, συμβάλλοντας στην επίτευξη των διεθνών στόχων για μηδενικές εκπομπές.

Με έργα σε περισσότερες από 40 χώρες, η Masdar είναι αφοσιωμένη στην παροχή προσιτής καθαρής ενέργειας σε όλο τον κόσμο, προάγοντας ένα βιώσιμο μέλλον. Με φιλόδοξους στόχους ισχύος έως το 2030, η Masdar επιδιώκει να γίνει ηγέτης στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα