Φορολογικές Ελέγχους: Πολλοί Επαγγελματίες Αποφεύγουν τα Πρόστιμα για Έλλειψη Αποδείξεων

Η εφορία και η ΑΑΔΕ έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους για τη φοροδιαφυγή, επιβάλλοντας πρόστιμα και απαγορεύοντας τη λειτουργία επιχειρήσεων που δεν εκδίδουν αποδείξεις ή δεν διαβιβάζουν τα στοιχεία στην ΑΑΔΕ. Υπάρχουν, ωστόσο, επαγγελματίες που διαφεύγουν αυτό το “λουκέτο”.

Μια ενδεικτική περίπτωση αφορά ένα κατάστημα ρούχων σε γνωστή αλυσίδα στο Σύνταγμα, το οποίο τιμωρήθηκε με 48ωρο «λουκέτο» επειδή διαπιστώθηκε ότι δεν είχε συνδέσει τα ταμεία του με την ΑΑΔΕ και δεν είχε διαβιβάσει 21.100 αποδείξεις, ύψους 576.000 ευρώ.

Υπάρχουν 15 κατηγορίες επαγγελματιών που εξαιρούνται από το “λουκέτο” λόγω της φύσης της δραστηριότητάς τους, αλλά τιμωρούνται με πρόστιμα από 1.000 έως 5.000 ευρώ, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης.

Ανάμεσά τους βρίσκονται γιατροί, δικηγόροι, φυσιοθεραπευτές, ξενοδοχεία, φαρμακεία και πολλοί άλλοι. Τα πρόστιμα μπορούν να φθάσουν μέχρι 5.000 ευρώ για επανάληψη της παράβασης.

Οι φορολογούμενοι που είναι υπό καθεστώς εξαίρεσης από τις κυρώσεις περιλαμβάνουν ιατρούς, ξενοδόχους, λογιστές και πολλούς άλλους επαγγελματίες.

Είναι σημαντικό να τηρούνται οι φορολογικοί κανόνες για να αποφεύγονται πρόστιμα και δυσκολίες με τις φορολογικές αρχές.

δειτε ακομα

δειτε ακομα