Φόροι: Πάνω από 3 δισεκ. ο λογαριασμός έως τέλος του έτους – Ποιες υποχρεώσεις πρέπει να πλρώσετε

Περίπου εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν πάνω από 3 δισεκ. ευρώ έως το τέλος του έτους για φόρους όπως εισόδημα, ΕΝΦΙΑ, τελών κυκλοφορίας και άλλων άμεσων φόρων.

Συνολικά, τα φορολογικά έσοδα αναμένεται να ανέλθουν περίπου στα 5,2 δισεκ. ευρώ με τους έμμεσους φόρους που προβλέπεται να μπουν στα ταμεία του κράτους.

Έως τις 29 Δεκεμβρίου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να καταβάλουν την 8η δόση του ΕΝΦΙΑ 2023. Επίσης, φορολογούμενοι με χρεωστικό εκκαθαριστικό και ανοικτό εκκαθαριστικό φόρου πρέπει να πληρώσουν εφάπαξ τον πρόσθετο φόρο και την 6η δόση του εκκαθαριστικού της φορολογικής δήλωσης.

Εξαιρέσεις προβλέπονται για πληγέντες από φυσικές καταστροφές, όπως και για τους συμμετέχοντες σε πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών. Οι φορολογούμενοι πρέπει επίσης να διαχειριστούν υποχρεώσεις όπως τροποποιητικές δηλώσεις και δηλώσεις κάλυψης τεκμηρίων διαβίωσης.

Μέχρι το τέλος του έτους, οι κληρονόμοι πρέπει να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις για τους απεβιώσαντες το 2022. Τέλος, άλλοι φορολογούμενοι όπως μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις, εάν έχουν εισέπραξει αναδρομικά.

δειτε ακομα

δειτε ακομα