Εξωδικαστικός: Ρεκόρ τον Ιούνιο – Ρυθμίσεις αρχικών οφειλών στα 6,7 δισ. ευρώ

Έως τα τέλη Ιουνίου, οι ρυθμισμένες αρχικές οφειλές φτάνουν τα 6,7 δισ. ευρώ μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, με τις επιτυχείς ρυθμίσεις να φτάνουν τις 19.223. Μόνο τον Ιούνιο, καταγράφηκαν 1.344 νέες ρυθμίσεις, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ.

Στην έκθεση παρουσιάζονται αναλυτικά τα ποσοστά εγκρισιμότητας των χρηματοπιστωτικών φορέων για αιτήσεις με οφειλές μέχρι 250.000 ευρώ, με τις Intrum, QQuant και Veraltis να ξεχωρίζουν με υψηλά ποσοστά.

Επιπλέον, παρουσιάζονται οι ρυθμίσεις των μεγαλύτερων εταιρειών διαχείρισης δανείων τον Μάιο, με τέσσερις εκ των οποίων να πραγματοποιούν συνολικά 4.154 διμερείς ρυθμίσεις ύψους 290 εκατ. ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους το β’ τρίμηνο του 2024 ολοκληρώθηκαν 13.000 ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myEGDIX.live.gov.gr, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το α’ τρίμηνο.

Η εξυπηρέτηση γίνεται πανελλαδικά μέσω βιντεοκλήσης ή τηλεφωνικά με ραντεβού μέσω της πλατφόρμας (εδώ) ή στο τηλέφωνο 213.212.5730.

δειτε ακομα

δειτε ακομα